SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA ARAD2

Proiect dotare prin sistem de leasing financiar a blocului operator, sectia de ortopedie si departament terapie intensiva Spital Judetean de Urgenta Arad – 2014

Consiliul Judeţean Arad a dotat Blocul Operator şi secţiile de Ortopedie, Anestezie şi Terapie Intensivă ale spitalului printr-o procedura complicate de furnizare echipamente medicale in sistem de leasing financiar in valoare de 1.2 mil eur, contractat pe o perioada de 10 ani.

 Îngrijirea acordată pacienţilor se realiza în mare parte cu aparatură medicală aflată în uz de foarte mult timp, ceea ce mărea numărul de zile de spitalizare postoperatorie, generând o cheltuială suplimentară în sarcina spitalului. Mobilierul medical era de asemenea, învechit. Necesitatea dotării corespunzătoare este determinată şi de numărul ridicat de intervenţii chirurgicale, cât şi de cel al pacienţilor internaţi ce se rulează în timp.

Spitalul Judetean de Urgenta ARAD

Noile dotări erau extrem de necesare întrucât intervenţiile chirurgicale se efectuau  în număr ridicat.  Prin aceste investiţii, au crescut şi mai mult standardele de funcţionalitate ale Blocului Operator, respectiv ale Secţiei de Terapie Intensivă, fapt ce s-a reflectat tot mai mult asupra calităţii actului medical, crescând implicit siguranţa pacienţilor internaţi.

Dotarea cu un numar mare de echipamente medicale de inalta performanta de catre Medicare Technics care au fost livrare si instalate intr-o perioada de 30 de zile a fost realizata prin deplasarea resurselor companiei din intreaga tara la o mare distanta de Bucuresti si a prilejuit schimbul de experienta intre echipa tehnica din Moldova care nu mai vizitase aceste frumoase meleaguri banatene si echipa tehnica locala.