Spital Orasenesc INEU

Proiect Spital Orasenesc INEU – 2011

 

Dotarea integrala cu aparatura medicală – de la echipamente de baza – Electrocardiograf la echipamente complexe de radiologie a Spitalului Orășenesc Ineu, unul dintre puţinele Spitale construite după 1989 -proiect în valoare de 2.000.000 euro finantat de Ministerul Sanatatii.

Constructia in suprafata de 7000 mp a fost inceputa in anul 1995 si finalizata dupa 15 ani in anul 2010.

Proiect Spital Orasenesc INEU – 2011

Cu un numar de paturi de 117 si dotari medicale de top, compuse din sute de echipamente medicale si mobilier, livrate si instalate de Medicare Technics in 30 de zile in luna octombrie 2011, Spitalul a ajuns sa deserveasca la standarde medicale inalte un areal de aproximativ  100.000 de oameni pe Valea Crisurilor si Muresului intre orasul Arad si orasul Brad (Judetul Hunedoara).

Pe plan regional spitalul este situat in regiunea de vest a tarii la circa 100 km de centrele medicale Oradea, Arad, Timisoara si are un rol de spital local care pe deoparte asigura urgentele, primirea, trierea pacientilor, stabilizarea si transferal celor critici la spitalele regionale, iar pe de alta parte tratarea pacientilor in ambulator, sau prin internare de zi/ sau continua a pacientilor . În conditiile aglomerari clinicilor de cele mai multe ori imediat dupa interventii pacienti revin pentru refacere tot local la spitalul orasenesc influientînd astfel cresterea cheltuielilor. Serviciile de salvare datorita modernizari si dotarilor din ultimi ani fac destul de facil transferal bolnavilor spre spital si transferul spre spitalele regionale.