Massmedia

Primul spital construit de la zero de statul român în ultimii 30

Primul spital construit de la zero de statul român în ultimii 30 de ani este inaugurat astăzi la Mioveni, dar fără avizele necesare pentru funcționare, așteptate la iarnă

Ceremonia de recepție a primului spital construit de la zero în ultimii 30 de ani în România are loc astăzi la Mioveni, dar în afara recepției clădirii, spitalul mai are nevoie de avizele de funcționare, care vor veni cel mai devreme în decembrie – ianuarie, pentru a putea primi pacienți. Spitalul din Mioveni are 6 etaje, 250 de paturi și numeroase secții, inclusiv compartiment de Primiri Urgențe, Terapie Intensivă și bloc operator cu 4 săli. La recepția de astăzi a spitalului participă și premierul Viorica Dăncilă și ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Inaugurat săptămâna trecută, Noul Spital de la Mioveni mai are nevoie de avizele de funcţionare

Ceremonia de recepţie a primului spital construit de la zero, în ultimii 30 de ani, în România a avut loc joi, 5 septembrie, la Mioveni

Ceremonia de recepţie a primului spital construit de la zero, în ultimii 30 de ani, în România a avut loc joi, 5 septembrie, la Mioveni. În afara recepţiei clădirii, spitalul mai are nevoie de avizele de funcţionare, care vor veni cel mai devreme în decembrie – ianuarie, pentru a putea primi pacienți. Spitalul din Mioveni are 6 etaje, 250 de paturi şi numeroase secţii, inclusiv Compartiment de Primiri Urgenţe, Terapie Intensivă şi bloc operator cu patru săli. La recepţia de săptămâna trecută a spitalului a participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, oficialităţi centrale, judeţene, locale, medici de renume şi invitaţi din străinătate. Am remarcat în mulţime, dintre musceleni, pe senatorul Gheorghe Marin, deputatul Simona Bucura Oprescu, secretarul de stat Constantin Ivan, managerul Spitalului Municipal, Nicolaie Alexe, consilierul judeţean Maria Cotenescu, primarii de la Aninoasa, Ştefan Benonie, de la Vlădeşti, Cristian Dică Hristu, de la Stâlpeni, Gabi Şerbănoiu. Construcţia Spitalului Orăşenesc din Mioveni a început în martie 2016, la iniţiativa primarului Ion Gorgescu, iar finanţarea a fost asigurată integral din programul PNDL şi din bugetul local. Investiţia s-a ridicat la 68 de milioane de euro.

Noul spital din Mioveni îşi aşteaptă avizele de funcţionare şi medicii

Spitalul orăşenesc din Mioveni este singurul spital de stat din România care, în ultimii 30 de ani, a fost construit de la zero.

Procesul de recepţie a unităţii medicale clădite şi utilate în numai trei ani şi jumătate demarează la 5 septembrie şi va dura 60 de zile. În paralel se vor obţine avizele de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În cel mai fericit caz, panglica de inaugurare va fi tăiată la 1 decembrie.

Ieri, jurnaliştii locali au făcut un tur al spitalului „la ţiplă”, însoţiţi de oamenii care au contribuit la realizarea acestui vis. Printre cei care au oferit detalii s-au numărat Ioan Silviu Doboşi (proiectantul), dr. Mugur Stancu (directorul firmei de echipamente medicale), Teodor Constantinescu, medic primar chirurg, preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului orăşenesc Mioveni, primarul oraşului Mioveni Ion Georgescu ş.a.

Spitalului Orășenesc Mioveni, cel mai important proiect realizat în 30 de ani de existență ai orașului

Recepţia noului spital ridicat şi utilat în trei ani şi jumătate se va face peste o săptămână, la 5 septembrie. În preludiul acestui moment aşteptat, astăzi a avut loc o conferinţă de presă în prezenţa constructorului, a proiectantului și a conducerii Primăriei Mioveni.

Construirea noului spital orășenesc, conform celor mai exigente norme europene în domeniu – dotat cu aparatură medicală de top și unde se vor implementa tehnologii medicale moderne- reprezintă cel mai important proiect realizat în Mioveni, în cei 30 de ani de existență ai acestui oraș industrial.

Lucrările la acest obiectiv au început în martie 2016, fiind executate de asocierea MEDICONS formată din Guerrato SPA, SC Medicare Technics SA, ITAL TBS Telematic&Biomedical Services S.P.A, SC Editronic International SRL și SC Eyecon Medical SRL, iar proiectul a fost realizat de Doset Impex SRL din Timișoara.

A fost inaugurat cel mai modern spital construit în România, în ultimii 30 de ani

La Mioveni a fost inaugurată, astăzi, cea mai modernă unitate medicală construită de la zero în România, în ultimii 30 de ani.

Printre invitații prezenți la recepția noului spital de la Mioveni s-au aflat și premierul Viorica Dăncilă sau ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Tăierea panglicii s-a făcut în prezenta acestora. Lucrările la acest obiectiv au început în martie 2016, iar peste 3 ani și jumătate au fost finalizate.

„Spitalul din Mioveni este primul spital de stat finalizat în ultimii 30 de ani. Este dovada că se poate și că lucrurile merg”, a declarat ministrul Sănătății.
De asemenea, primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, a ținut să menționeze următoarele: „A fost o muncă a echipei. Nu este o muncă a mea, nu este spitalul meu. Este al comunității, al argeșenilor și al României”.

Avanpremieră la inaugurarea din 5 septembrie a spitalului din Mioveni

Vizita si conferință de presa la Mioveni cu ziaristii azi, în avanpremieră la inaugurarea de pe 5 septembrie

Vizita si conferință de presa la Mioveni cu ziaristii azi, în avanpremieră la inaugurarea de pe 5 septembrie, când vine premierul si aproape tot guvernul, circa 400 invitați din care 40, 50%, numai din străinătate. Primarul Ion Georgescu a spus ca este cel mai important proiect din viața lui, că este ca și copilul său si a mărturisit că după ce a semnat în 2013 contractul, gândindu-se la valoarea uriașă a cifrelor investiției, n-a dormit toată noaptea.

Orice risc de infecție nosocomială redus la zero.

Azi e inaugurat la Mioveni cel mai frumos şi mai bine dotat spital din Argeş

Oraşul Mioveni marchează azi o premieră: în acest emomente, e recepţionat şi inaugurat cel mai modern şi mai bine dotat spital din judeţul Argeş

Oraşul Mioveni marchează azi o premieră: în acest emomente, e recepţionat şi inaugurat cel mai modern şi mai bine dotat spital din judeţul Argeş şi unul dintre cele mai moderne spitale orăşeneşti din întreaga ţară.

De asemenea, o altă premieră e că Spitalul Orăşenesc Mioveni e SINGURUL spital nou, construit de la zero, după 1990, din întreaga ţară.

La festivitatea prilejuită de inaugurare, o sumedenie de inşi bine îmbrăcaţi, deţinători de funcţii grele şi foarte grele.

Între ei, preşedintele Consiliului Judeţean, dl Dan Manu, care a cuvântat despre… ce proiecte de renovare şi modernizare a derulat sau derulează Consiliul Judeţean Argeş, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti şi la cel Judeţean.