AMENAJARE BLOC OPERATOR ETAJ 2, CENTRU MEDICAL – SC NEFROMED DIALYSIS CENTERS

AMENAJARE BLOC OPERATOR ETAJ 2, CENTRU MEDICAL – SC NEFROMED DIALYSIS CENTERS SI CONSTRUIRE PASARELA DE LEGATURA CU SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA PIATRA NEAMT 2013-2016

 

In spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt exista un bloc operator vechi, impropriu, care nu respecta prevederile Ordinului nr. 914 / 2006 si ordinul nr. 323/2011.

Din acest motiv s-a realizat initierea unui proiect prin care se dorea construirea unui bloc operator aseptic nou intr-un spatiu neamenajat, cu 5 sali de operatie (prima etapa), dupa ultimele standarde in vigoare, astfel incat activitatea in institutie sa fie imbunatatita cu un cost optimizat.

In etapa a doua se dorea reabilitarea vechiului bloc operator, in vederea aducerii la standarde actuale, prin reducerea numarului de la 4 la 3 sali de operatie si transformarea intr-un bloc operator septic, separat de blocul operator aseptic nou.

CENTRU MEDICAL – SC NEFROMED DIALYSIS CENTERS

Pentru realizarea intregului proiect s-a demarat procedura de achizitie publica organizandu-se o licitatie in urma careia a fost declarata o oferta castigatoare apartinand unei asocieri de firme nationale, cu líder de asociere SC Medicare Technics SA, pentru obiectivul reabilitare si amenajare Blocuri operatorii  Spital Judetean de Urgenta Piatra Neamt, valoarea totala a contractului incheiat pentru executarea acestui obiectiv fiind de 26.5 mil lei (TVA inclus).

In conditiile imposibillitatii accesarii integrale a resuselor financiare necesare pentru reabilitarea spatiilor existente din spital, degradarea fizica a cladirilor care deservesc ca spatii medicale de ingrijire a pacientilor a impus adoptarea unor solutii imediate de prioritizare a proiectele in derulare fara a impieta procesul de dezvoltare prin urmare nu s-a reusit alocarea sumelor necesare finalizarii contractului, lucrarile fiind realizate in proportie de 90% la nivelul blocului operator aseptic. In prezent spatiul respectiv este in conservare pana la momentul cand se vor gasi solutii financiare pentru continuarea reabilitarii.